HTML

Friss topikok

  • Huffnágel Pista: Vessünk véget a spermatolvajlásnak! #geci #nőbűnözés #nőerőszak klou.tt/2cg82zjsf28e (2015.03.01. 22:58) Mennyibe kerul egy Bayer Zsolt?
  • bankvezér: @Istóczy Győző: Úgy látom, azért elég "népszerű" vagy itt. :DDDD (2014.06.04. 21:10) Lázár féle kettős mérce
  • bankvezér: Blogger barátom ! Helyesírás! Mi ebben a mondatban a hiba? "Meg mondom őszintén én ezt nem értem!... (2014.06.02. 20:47) Kérdések KGBéla ügyben
  • csepke: Én mindig magamnak csinálom, de mindig egy fél napomat elveszi. Mert még nem volt két év egymás ut... (2014.05.19. 18:23) Söralátét adóbevallás?
  • Dörnyei József: @Tyson925: Reméljük együtt, hogy most ebben tévedsz. Adót növelni nyilván mindig lehet, akár 50%-... (2014.05.16. 19:25) Deflációs veszély Magyarországon?

Újabb lépés a jövő felélése felé

2011.02.12. 22:06 Tyson925

Egészen érdekes módon lett bevezetve a Matocsy féle stabilitási alap. Először semmi értelmét nem látom egy ilyen alapnak, hiszen 250 milliárd egy komolyabb probléma esetén elég elenyészőnek bizonyulhat. Tehát nem tudja majd azt a célt betölteni ami miatt létrehozták. Persze akkor felmerül a kérdés, hogy minek az egész? Másrsézről a politikai tálalása, vagyis a figyelem elterelése is már már a szokott módon furcsára sikerült. Az egész talán Matolcsy "vádiratával" kezdődött, aki szépen ráhúzta a Bajnai-Oszkó párosra a mondjuk ki megszorítás szükségességét. Majd ügyesen bedobtak mindenféle gumicsontot a közbeszédbe, úgy mint például az egyértelműen megvalósíthatatlan gyerekek utáni szavazati jog kérdése.  Közben a megszorító csomag szép csendben egyszerüen pénteken megjelent a Magyar Közlönyben (a minden előzmény nélküli áramáremeléshez hasonlóan). Ebből kiderül, hogy az utóbbi időben már számtalanszor alkalmazott, "fűnyíróelv"-t alkalmazták. A Munkaerőpiaci Alap egyenlegének megnyírása Orbán Viktor utóbbi időben hangoztatott kijelentései alapján nem nevezhető meglepetésnek. Ugyanakkor a miniszterelnök legutóbbi beszédében megemlítette a fiatalok fontosságát, s célul tűzte ki, hogy azon fiatal szakembereket akik jelenleg külföldön boldogulnak vissza kell csábítani. Hogy mindez, hogy egyeztethető össze a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap és a Nemzeti Kulturális Alap összessen 10 milliárd forinttal való megnyírbálása az számomra érthetetlen.

Sok kérdést fogalmazódott meg benne ezzel kapcsolatban. Először is igen érdekes az a fajta mentalitás, hogy míg az Uniós pénzek szétosztását megcélzó Széchenyi tervet hatalmas ünnepség keretében jelentik be, addig az áramáremelést és egy 250 milliárdos megszorítást egyszerűen csak a Magyar Közlönyben hoznak le. Egy 250 milliárdos megszorítást fűnyíróelv szerinti megvalósításával semmit nem lehet elérni. Meddig húzzák a valós szerkezeti átalakításokat?

És végül a legfontosabb. Milyen jövőt vetít az előre amikor jelenleg is az egyik legkevesebbet áldozza GDP arányosan az ország innovációra, akkor első körben azonnal erről a területről vonnak el pénzt? Akkor amikor igen erős összefüggés van egy ország fejlődése, GDP-je, jóléte és az állam által innovációta költött pénz közt? Véleményem szerint ez egy újabb lépés az ország jövőjének felélése felé.

 

2 komment · 1 trackback

Címkék: jövő megszorítás fiatalok matolcsy

A bejegyzés trackback címe:

https://economy.blog.hu/api/trackback/id/tr562656836

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Takarékosság, vidám nyár! 2011.02.14. 09:22:21

Pedig tavaly szeptembertől az összes zsebpénzemet takarékbélyegekre költöttem, mert: 1. Nagymama azt ígérte, hogy minden félrerakott tízforintos mellé ad majd évvégén egy kettest. IV. fejezet második rész 2. A Kelemen Pityu elmesélte, hogy annyira jó d...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2011.02.14. 12:11:10

Nekem az a tippem, hogy ez a 250 mrd Ft-os stabilitási alap lesz, az állítólag ma 13 h-kor, legfőbb közszolgánk által bejelentésre kerülő "kiadás csökkentő szerkezeti reform"-mal.

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2011.02.14. 14:29:20

@rdos: Maradt a semmit mondás. A "reformok" bejelentésének színtere valószínűleg továbbra is a Magyar Közlöny marad, amíg be nem szűntetik azt is...
süti beállítások módosítása