HTML

Friss topikok

  • Huffnágel Pista: Vessünk véget a spermatolvajlásnak! #geci #nőbűnözés #nőerőszak klou.tt/2cg82zjsf28e (2015.03.01. 22:58) Mennyibe kerul egy Bayer Zsolt?
  • bankvezér: @Istóczy Győző: Úgy látom, azért elég "népszerű" vagy itt. :DDDD (2014.06.04. 21:10) Lázár féle kettős mérce
  • bankvezér: Blogger barátom ! Helyesírás! Mi ebben a mondatban a hiba? "Meg mondom őszintén én ezt nem értem!... (2014.06.02. 20:47) Kérdések KGBéla ügyben
  • csepke: Én mindig magamnak csinálom, de mindig egy fél napomat elveszi. Mert még nem volt két év egymás ut... (2014.05.19. 18:23) Söralátét adóbevallás?
  • Dörnyei József: @Tyson925: Reméljük együtt, hogy most ebben tévedsz. Adót növelni nyilván mindig lehet, akár 50%-... (2014.05.16. 19:25) Deflációs veszély Magyarországon?

Matolcsy yoda mester

2011.06.03. 10:52 Tyson925

Az Fn.hu leközölt egy nagyszerű riportot a nemzet megmentőjével, a számok zsonglörjével, a magasságos Matolcsy Györggyel. Ebből egy részlet:

Ön érzi a versenyképesség növekedését? Mert ez volt a célja az egykulcsos adónak.

Matolcsy: Jelentősen érzem.

remélem mindenki megfigylete kifinomult, mélyen kidolgozott érvrendszert, ami egyszerre tömör, és mégis mindent megtudunk belőle. Matolcsy igazából maga Yoda mester egyenesági leszármazottja, aki mint tudjuk a számok világával mit sem törődve, egyszerűen csak érzi a növekedést. Az interjú emígyen folytatódik:

Számokban kifejezve?

Matolcsy: A számok ismertek.

Hát igen, csak nem általad...

És végül:

Ő azt mondja, ennyit vett ki az állam kasszájából azzal, hogy egykulcsos és 16 % lett az SZJA.

Matolcsy: 500 milliárdot. Az egykulcsos arányos, 16 %-os SZJA rendszeren keresztül 500 milliárddal marad több pénz a háztartásoknál, a gazdaságban. Mellár úr először nézze meg a számokat.

Mondja ezt egy olyan ember aki bizonyítottan képtelen össze adni két egész számot...

Talán a Pénzügykutató Zrt. egyik születésnapi konferenciája volt néhány évvel ezelőtt, ahol mint egykori tag, Matolcsy György is felszólalt, és a korábbi Fidesz-kormány eredményeit méltatva megjegyezte: a járulékcsökkenés döbbenetes előretörést hozott a foglalkoztatottságban. Hetényi István, a pénzügykutatósok egykori főnöke a hallgatóság első sorából szólt bele hangosan az előadásba: a statisztikákkal nem bíbelődsz, ugye Gyuri? A növekedés mögött ugyanis döntően az állt, hogy változott a foglalkoztatottak statisztikai meghatározása, a korábbinál lényegesen kevesebb heti rendszeres munka esetén is foglalkoztatottnak kellett tekinteni az embereket.
index.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://economy.blog.hu/api/trackback/id/tr802953733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása