HTML

Friss topikok

  • Huffnágel Pista: Vessünk véget a spermatolvajlásnak! #geci #nőbűnözés #nőerőszak klou.tt/2cg82zjsf28e (2015.03.01. 22:58) Mennyibe kerul egy Bayer Zsolt?
  • bankvezér: @Istóczy Győző: Úgy látom, azért elég "népszerű" vagy itt. :DDDD (2014.06.04. 21:10) Lázár féle kettős mérce
  • bankvezér: Blogger barátom ! Helyesírás! Mi ebben a mondatban a hiba? "Meg mondom őszintén én ezt nem értem!... (2014.06.02. 20:47) Kérdések KGBéla ügyben
  • csepke: Én mindig magamnak csinálom, de mindig egy fél napomat elveszi. Mert még nem volt két év egymás ut... (2014.05.19. 18:23) Söralátét adóbevallás?
  • Dörnyei József: @Tyson925: Reméljük együtt, hogy most ebben tévedsz. Adót növelni nyilván mindig lehet, akár 50%-... (2014.05.16. 19:25) Deflációs veszély Magyarországon?

Foci vagy jégkorong? Gibraltár beárazta a magyar focit

2014.04.17. 15:01 Tyson925

2014 április 16-án az U18-as foci valamint jégkorong válogatottunk is megmérkőzött. Szerda este 2-2-es döntetlent ért el a magyar fociválogatott Gibraltár ellen. A hivatalos beszámoló szerint óriási sikert aratott nemzeti válogatuunk, "hiszen emberhátrányban egyenlítettünk Gibraltárban". Eközben hokiválogatottunk a Székesfehérváron zajló VB-n történelmi győzelmet aratott a lengyelek felett, akik még soha nem kaptak ki 11 góllal. Mindezt az után, hogy 6-t ütöttek Ausztriának és Szlovéniának is, így ma az aranyéremért és a feljutásért játszhatnak fiaink Japán ellen. Hokisaink egy esetleges mai vereség esetén is elhódíthatják a végső győzelmet. Ezzel szemben fociválogatottunktól már az sikernek számít, ha egyenlíteni tudunk az ellen a Gibraltár ellen, amely még gólt sem tudott eddig szerezni, és ahogy az index említi:

Összesen tehát nagyjából a lakosság 1-2 százalékával számolhatunk – ez 300-600 fős merítési lehetőséget jelent. Ebből került ki egy olyan csapat, amelyet nem tudott legyőzni a milliárdokból támogatott magyar utánpótlás.

Érdekesség képpen nézzük meg, hogyan értékelik az egyes kapitányok csapataik teljesítményét. Lássuk először mit mondott Pisont István, a fociválogatott kapitánya:

Mezőnyben jól játszottunk, már a meccs elején megvoltak a helyzeteink, de kihagytuk őket, az ellenfél pedig két egyéni hibából vezetést szerzett.

A mezőnyben nyújtott játékkal elégedett lehetek, voltak jó egyéni teljesítmények is a csapatban, ugyanakkor voltak hibáink is, amelyekből sokat tudunk tanulni a későbbiekben.

És Glen Williamson magyar jégkorong szövetségi kapitány:

A csapat karakterét mutatta az is, hogy abszolút nem voltak egyénieskedések, egy emberként küzdöttek az utolsó pillanatokig. Semmi arrogancia nincs bennük, megcsinálják, amire megkérjük őket, és nem adják fel. A mai meccs után 5 percig még a boldogság van bennünk, örülünk az eredménynek, de aztán elkezdünk a japánok elleni meccsre koncentrálni. Magabiztos a csapat, de egyáltalán nem bízzuk el magunkat, a srácok nagyon tisztelettudóak, a csütörtöki meccs pedig nagyon jó lesz.

Érdekesnek találtam még Erdély Csanád egészen profi nyilatkozatát is, aki profi módon azonnal előretekint.

Betartottuk az edzői utasításokat az első perctől kezdve, ezért tudtunk elég hamar meglépni. Utána már csak felszabadult hokit láthatott a nézősereg, aki kilátogatott Fehérvárra. Az első szünetben megkért minket az edzői stáb, hogy tartsuk azt a tempót, amit a meccs elején, hiszen még két nagyon fontos meccsünk hátra van. Főleg a japánok elleni lesz lényeges, ennek szellemében készültünk és játszottunk a második és harmadik harmadban. A japánok nagyon gyorsak és jól passzolnak, nincs csodaszer, menni kell előre, koncentrálnunk kell.

Kíváncsi vagyok meddig fog még tartani a magyar fociban a folytonos hazudozás, az egyértelmű szakmai hiányosságok letagadása és a szánalmas magyarázkodás. Véleményem szerint az egész stábnak le kellene mondania, azok után hogy Pisont István bátorkodott azt mondani, hogy elégedett volt a játékkal, őt magát pedig azonnal hatállyal meneszteni kell!

Eközben a hokisok szerényen, rengeteg munkával, profi módon sikert-sikerre halmoznak (és ez igaz lesz akkor is ha felnőttek esetleg kiesnének jövőhéten). Mindamellett remélem, hogy a magyar jégkorongot az állam soha nem akarja majd megmenteni, így az tud fejlődni a maga útján, és ki tudja nevelni tehetségeit!

Véleményem szerint ez is egy kiváló példa arra, hogy az állam milyen kevéssé hatékonyan tud működtetni rendszereket, milyen káros az amikor egy állam akar beleszólni egyes ágazatok működésébe.

Hajrá srácok, remélem megveritek Japánt! :-D

update: megcsinálták a srácok, az U18-s jégkorong válogatott japán felett aratott győzelmével világbajnok, ezzel két év alatt két osztályt lépet felfelé! Szép volt fiúk!

 

10 komment

Címkék: foci jégkorong portfolioblogger U18

A bejegyzés trackback címe:

https://economy.blog.hu/api/trackback/id/tr206047750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

portugéza 2014.04.19. 01:29:50

Csak közhelyek jutnak eszembe: azt hittem már nincs lejjebb, ne öljék már a közpénzt a fociba, stb.

A jelentéktelen országokkal való heroikus fociküzdelmek (Svájc, Andorra, Feröer-szigetek) óta szoktam viccelődni, hogy talán Vatikánvárost sem győznénk le, de most már nem fogok ezen többet élcelődni.

Uszodákat meg jégcsarnokokat kéne építeni. A focipályákat meg felszántani és behinteni sóval [by Hofi].

Írom ezt úgy, hogy alapvetően nem is érdekel a foci, az én generációm már nem látott jó magyar játékot, kivéve persze Torghelle Sanyit. :)

Kim lr Szen 2014.04.19. 06:59:20

Szerintem ha Orbán Viktor egyedül állna ki az ilyen Gibraltár kaliberű csapatokkal, megfelelő edzés munka után, akkor is jobb eredményt érnénk el.
És az országnak is jobb lenne ha Orbán az edzéssel foglalkozna.

ob.szerver 2014.04.19. 07:08:34

A felcsúti stadion árából fel lehetett volna építeni 4 jégcsarnokot, 1-et bp-en 3-at az ország olyan nagyvárosaiban, ahol még nincs. A rezsim bukása után pusztulásra ítélt felcsúti mementóval szemben, azok hozzájárultak volna a jégkorong utánpótlás bázis jelentős kiszélesítéséhez és százezrek tömegsportjához.

Hefe 2014.04.19. 07:44:41

nem kell bantani orbant. Majd a pszichiater eldonti hogy bortonbe vagy dilihazba koltozzon-e elete vegeig.

Drago Brutic 2014.04.19. 07:48:43

Miért Pisontnak kéne lemondani? Számoljunk csak. Ha Gibraltáron 300-600-as a merítés, Magyarországon 100 000 -200 000. Korosztályonként ennyi gyereket nem tud elérni a magyar foci, a nevelőedzők, akik nem mennek ki a térre, az iskolába, a purtiba, nem csalogatják be a tehetségesebb gyereket a klubba, hogy megtanítsák neki a foci alapjait. Nem, ők arra a néhány ezer fanatikus szülőre várnak, akiknek minden pénzt megér, hogy a fiúk focizhasson. Az ő gyerekeik a foci bázisa. Miért Pisont tehet akkor, hogy gyengén képzett féltehetségeket kell a pályára küldeni?

főcső 2014.04.19. 08:11:47

Én még játszottam Albert Flóri ellen a középiskolás bajnokságban. Sokkal nagyobb presztizse volt és nagyobb merítést eredményezett mint az un. akadémiák. Van ma még ilyen?

Kim lr Szen 2014.04.19. 09:01:14

@Drago Brutic: "Nem, ők arra a néhány ezer fanatikus szülőre várnak, akiknek minden pénzt megér, hogy a fiúk focizhasson. Az ő gyerekeik a foci bázisa."
- Na akkor felvilágosítalak. Ha van egy tehetséges gyerek, de a papa nincs elárasztva pénzzel, akkor sehova sem jut, mert bevett szokás a magyar futballban hogy a papa fizet hogy a fia játszhasson. Állítólag a fiatalok esetén 50 ezer a pénz egy meccsért hogy a gyerek ne a kispadon üljön.
Konkrét srácokat ismerek, akiket külföldi csapatok is figyeltek, de emiatt abbahagyták.

no_successful2 2014.04.19. 11:08:30

@Kim lr Szen:

"Állítólag a fiatalok esetén 50 ezer a pénz egy meccsért hogy a gyerek ne a kispadon üljön.
Konkrét srácokat ismerek, akiket külföldi csapatok is figyeltek, de emiatt abbahagyták. "

Én vezető kluboknál 100000-ről hallottam, de mindegy. Kontraszelekció.
A jelenlegi magyar "profi" foci mögül ki kéne venni az állami támogatást, és az utánpótlás nevelésbe fektetni.
Egy olyan ágazat van még ahol a kádárizmus óta semmi változás nem volt, ez a magyar foci.
Mert önmagában nem az a baj hogy az állam a magyar foci mögé áll, hanem az, hogy azt rosszul teszi. Lehet jól is támogatni államilag a focit, lásd a spanyolokat.

no_successful2 2014.04.19. 11:18:07

Zárójelbe megjegyzem, hogy az utánpótlás "nevelés" korrumpált volta, épp az utánpótlásnevelésben résztvevő szakvezetők alulfizetettsége miatt lehetséges.
Ismétlem a jelenlegi magyar profinak nevezett ligát egyszerűen le kéne venni a lélegeztető gépről (agyilag úgyis halott már), és az így felszabaduló forrásokat az utánpótlás nevelésre fordítani. És már amikor érdemes, a jelenleginél jobban, de teljesítményhez kötötten, akár mérkőzésenkénti teljesítmény szerint dotálni.

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2014.04.20. 19:52:14

@Drago Brutic: Úgy érzem, nem értetted meg amit írtam... :-( A minimum, hogy lemond! Mert ez elfogadhatatlan ez az eredmény, ő pedig meg volt elégedve a játékkal, ami több mint szánalom. a minimum, hogy kimondja mik a problémák...
süti beállítások módosítása