HTML

Friss topikok

  • Huffnágel Pista: Vessünk véget a spermatolvajlásnak! #geci #nőbűnözés #nőerőszak klou.tt/2cg82zjsf28e (2015.03.01. 22:58) Mennyibe kerul egy Bayer Zsolt?
  • bankvezér: @Istóczy Győző: Úgy látom, azért elég "népszerű" vagy itt. :DDDD (2014.06.04. 21:10) Lázár féle kettős mérce
  • bankvezér: Blogger barátom ! Helyesírás! Mi ebben a mondatban a hiba? "Meg mondom őszintén én ezt nem értem!... (2014.06.02. 20:47) Kérdések KGBéla ügyben
  • csepke: Én mindig magamnak csinálom, de mindig egy fél napomat elveszi. Mert még nem volt két év egymás ut... (2014.05.19. 18:23) Söralátét adóbevallás?
  • Dörnyei József: @Tyson925: Reméljük együtt, hogy most ebben tévedsz. Adót növelni nyilván mindig lehet, akár 50%-... (2014.05.16. 19:25) Deflációs veszély Magyarországon?

Magyar Közlöny Csomag

2011.03.03. 18:58 Tyson925

Nos, nagyon vártuk a március elsejét, amikor is megtudhattuk a nagy februári átalakítások részleteit. Aztán, hogy-hogy nem a hónapok óta beharangozott nagy rendszerátalakításként, nem kaptunk mást csak néhány időpontot, hogy addigra majd talán, esetleg lesz valami. Meg, hogy az elmúlt 8 év miatt van minden. Vagyis nemigazán tudtunk meg semmit a részletekről, hogy lesz 1 millió új munkahely és 6% GDP bővülés. Ugyanakkor az államadósság csökentésének terve, egyben be is ismeri, hogy soha nem lesz ilyen GDP bővülés akkor ki is nőhetnénk azt.

A hírek azért csöpögnek, például, hogy a nyugdíjpénzből húzzák ki a MÁV-t és a BKV-t a szarból mindenféle átalakítás nélkül. Vagyis néhány év múlva a hiány újratermelődik, ezeknél a vállalatoknál csak akkor már nem lesz miből kifizetni. Ez pedig nem tudom, hogy függ össze az olyan kijelentésekkel, hogy nyugdíjcélú befizetést csak nyugdíjra lehet fordítani.

És végül ma talán megtudhattuk, hogyan fogunk megismerkedni a nagy megszorítások átalakítások részleteit.

Egy másik kormányzati szereplő határozottan állította: kész a reformprogram, mégpedig a megfelelő szinten és mélységben, de a részleteket nem a pódiumról jelenti be Matolcsy vagy egy másik miniszter. Az egyik fő kommunikációs szabály ugyanis, hogy elkerüljék a „Bokros-csomag-érzést”. Ezért az intézkedések részleteit „csepegtetik”, a megszorító jellegű információknak pedig nem lesz arca, azokat kiszivárogtatják.

index.hu

Abból, ahogyan az áram árát megemelték, arra következtetek, hogy ez a csomag, Magyar Közlöny Csomagként fog bevonulni a történelembe. Valószínűleg egyik napról a másikra változnak meg a különféle jogosultságok, kedvezmények és évtizedes társadalmi szerződések borúlnak fel, mindenfélre előzetes egyeztetés, vagy előkészítő munka nélkül. Ha pedig szeretnénk megtudni, hogy milyen lesz a jövő Magyarországa, senki nem áll elén és tállalja azt. Lehet lapozgatni a Magyar Közlönyt!

"A Népszabadság forrása szerint Matolcsy Györgynek szinte biztosan „ez az utolsó dobása”"

drága múlatság volt ez...

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://economy.blog.hu/api/trackback/id/tr192707903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása