HTML

Friss topikok

  • Huffnágel Pista: Vessünk véget a spermatolvajlásnak! #geci #nőbűnözés #nőerőszak klou.tt/2cg82zjsf28e (2015.03.01. 22:58) Mennyibe kerul egy Bayer Zsolt?
  • bankvezér: @Istóczy Győző: Úgy látom, azért elég "népszerű" vagy itt. :DDDD (2014.06.04. 21:10) Lázár féle kettős mérce
  • bankvezér: Blogger barátom ! Helyesírás! Mi ebben a mondatban a hiba? "Meg mondom őszintén én ezt nem értem!... (2014.06.02. 20:47) Kérdések KGBéla ügyben
  • csepke: Én mindig magamnak csinálom, de mindig egy fél napomat elveszi. Mert még nem volt két év egymás ut... (2014.05.19. 18:23) Söralátét adóbevallás?
  • Dörnyei József: @Tyson925: Reméljük együtt, hogy most ebben tévedsz. Adót növelni nyilván mindig lehet, akár 50%-... (2014.05.16. 19:25) Deflációs veszély Magyarországon?

Minimábér

2009.12.01. 15:00 Tyson925

Talán lassan eldől mennyi lesz jövőre a minimálbér. Erről a véleményet elég jól összefoglalja ez:

Baló György a minimálbéremelés hatásairól kérdezte a műsor két meghívott szakértőjét: Madár Istvánt, a Portfolio.hu elemzőjét és Scharle Ágotát, a Budapest Intézet vezető kutatóját. Mindketten egyetértettek abban, hogy a minimálbér óvatosabb emelése, sőt, csökkentése a jövőbeli munkavállalók érdekeit szolgálná. Scharle Ágota - a Budapest Intézet közelmúltban készült tanulmányára hivatkozva - amellett érvelt, hogy a leghátrányosabb helyzetű kistérségekben különösen nagy szükség lenne a minimálbér csökkentésére. Az elmaradott térségekben ugyanis a munkaképes korú népesség felének nincs érettségije, és közülük alig 25 % dolgozik, míg a minimálbér a helyi átlagbér 50-70 %-át is eléri. Ezen a bérszinten a képzetlen munkásokat nem éri meg foglalkoztatni, mivel nem termelnek annyit, amiből a bérüket ki lehetne fizetni.

Amúgy tényleg nem kell túl sok ész ahhoz, h belássuk a minimálbér intézményének elég sok hátránya is van, a diplomás minimálbér meg egyenesen egy nagy baromság. Válság idején, amikor szárnyal a munkanélküliség meg pláne. És ha már adókérdés, akkor felmerül a kérdés, hogy hogyan kéne ösztönözni azokat a tartós munkanélkülieket akik direkt nem felelnek meg a vizsgán, amikor a munkaügy elviszi őket egy új gyár munkaerőfelvételére... Voltak akik fel is háborodtak, h dolgozniuk kéne...

1 komment

Címkék: adó minimálbér munkanélküli

A bejegyzés trackback címe:

https://economy.blog.hu/api/trackback/id/tr591566405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2009.12.03. 10:09:38

Ezzel csak egy probléma van: sokan pedig a relatíve magas segélyek miatt nem mennek el dolgozni, ha még alacsonyabbak lesznek a bérek, még kevésbé éri meg. Mostani hír, hogy a zalai Flextronicsban akartak felvenni több száz embert és nagyon sokan nem voltak hajlandók kitölteni a felvételi tesztet, nehogy felvegyék őket :-(

Bonyolult dolog ez, mert viszont a minimálbér biztos, hogy csökkenti a foglalkoztatottságot. A fenti problémában vastagon benne van a feketemunka is, sokan jól elvannak a munkanélküli vagy szociális segély melletti feketemunkával.
süti beállítások módosítása