HTML

Friss topikok

  • Huffnágel Pista: Vessünk véget a spermatolvajlásnak! #geci #nőbűnözés #nőerőszak klou.tt/2cg82zjsf28e (2015.03.01. 22:58) Mennyibe kerul egy Bayer Zsolt?
  • bankvezér: @Istóczy Győző: Úgy látom, azért elég "népszerű" vagy itt. :DDDD (2014.06.04. 21:10) Lázár féle kettős mérce
  • bankvezér: Blogger barátom ! Helyesírás! Mi ebben a mondatban a hiba? "Meg mondom őszintén én ezt nem értem!... (2014.06.02. 20:47) Kérdések KGBéla ügyben
  • csepke: Én mindig magamnak csinálom, de mindig egy fél napomat elveszi. Mert még nem volt két év egymás ut... (2014.05.19. 18:23) Söralátét adóbevallás?
  • Dörnyei József: @Tyson925: Reméljük együtt, hogy most ebben tévedsz. Adót növelni nyilván mindig lehet, akár 50%-... (2014.05.16. 19:25) Deflációs veszély Magyarországon?

Mennyibe kerul egy Bayer Zsolt?

2015.02.17. 14:11 Tyson925

Bayer Zsolt, Magyarorszag hivatalos megmondoember, akinek a tollabol folyamatosan folyik a fekalia, aki osmagyarkent szlovak rendszamos BMW-vel jarja a magyar ugart, akinek a velemenye gyorsabban valtozik mint a szeljaras, avagy ahogy eppen aktualis megbizojanak az erdeke kivanja, most epp hirtelen szerelmes lett Vlagyimir Putyinba es Oroszorszagba, hiszen Europa mar nincsen, manapsag csak orosz Oroszorszag van, ami egyedul Vlagyimir Putyin erdeme!  

A mi Zsoltink nem altalkodott azt irni, hogy azok akik most kevesbe szeretik Oroszorszagot, azok 1956-ban "remekül kijöttek a Szovjetunióval". Kedves Zsolt, hadd hivjam fel a figyelmedet arra, hogy kedves edesapam 8 eves volt 1956-ban es mivel pontosan latom mit muvel most Oroszorszag, ezert az Uralon tulra kivanom Putyint es az O orosz Oroszorszagat a hozzad hasonlo szar alakokkal egyutt! Zsolti, aki nehany eve, ellenzekben, meg hatarozottan nem szerette Putyint, most lassan ott tart, hogy O maga fogja az orosz hadsereget az "ellenforradalmi tuntetokre" rahivni.

Bayer Zsolt mai irasaban ujfent bebizinyitotta, hogy egy hazaarulo, aki mindig megbizoja aktulis erdekei szerint kepes "gondolatait" az eterbe hanyni. Zsolt ma ismet megmutatta, hogy nehany millio forintert barmire kepes, O ennyiert mar szembe kopi sajat magat, sot meg ala is all! Zsolti nehany forintert hajlando eladni sajat hazajat!

Azon tunodtem meg, hogy vajon a mi Zsoltink mennyiert irna egy cikket "Orban egy geci" cimmel? Mennyibe kerul egy Bayer Zsolt? Kedves Zsolt! Csak mondj egy szamot, es osszeszedem a kivant osszeget! Csak sugd meg, mennyiert vagy hajlando szembekopni magad! Ismet. Gyalazkodo irasokban mar amugy is igen nagy gyakorlatra tettel szert, ujjgyakorlat lesz az egesz! 

1 komment

Címkék: Bayer Zsolt szar ember hazaarulo

A Citi Bank felmondta a számlámat

2014.06.18. 09:00 Tyson925

Immár 8 éve vagyok a Citi bank ügyfele. Tegnap kaptam tőlük egy levelet "Fontos tájékoztatás" tárggyal. Izgatottan nyitottam meg a levelet, a következő szerepelt benne:

Tisztelt Ügyfelünk!

A Citibank rendszeresen felülvizsgálja a meglevő számlaszerződéseit, hogy beazonosíthassa azon ügyfeleit, akik számára valóban előnyös szolgáltatásokat nyújthat. Alapos felülvizsgálatunk eredményeként megállapítottuk, hogy a jelenlegi számlacsomagját a továbbiakban nem tudjuk az Ön számára biztosítani.

Persze tudtam, hogy a Citi felmondja régi nulla forintos számláit bizonyos esetekben, ahogy a saját közleményük fogalmaz

A válaszként elküldött közlemény szerint a felmondott számlák “általában hosszabb ideje alvó számlák, vagy csak minimális aktivitás történik rajtuk”, és a Citi a szokásos üzleti felülvizsgálata eredményeként hozta meg a döntést a megszüntetésekről.

Azt azért erős túlzásnak nevezném, hogy a számlám "alvó" vagy csak minimális használt volna. És, igen, megértem én, hogy az Orbán kormány adóbeszedésre használja a bankokat, hogy rengeteg az új teher, hogy a tranzakciós illeték, meg ingyenes készpénzfelvét és stb. nagy teher. De, a citi gyakorlatilag semmilyen alternatívát nem ajánlott a megszüntetett számlacsomagja helyett. Ugyan ajánlottak két másik csomagot, ám még versenyképesnek sem lehetne egyiket sem nevezni, mind a két lehetőség meglehetősen előnytelen és drága. Mindezt azok után, hogy a 8 év alatt az egész családomat a Citihez csábítottam, és a baráti/ismerősi körömnek is egy jó részét. Rendszeresen használom és több embernek intéztem Citis hitelkártyát is. Nem mondanám átlagos ügyfélnek egyikünket sem, a jelenlegi számlacsomag feltételeinek sokszorosát is tudnánk teljesíteni. A többségünk 30 év alatti karrierje igencsak elején járó fiatal, akikből valószínűleg néhány év múlva tipikusan olyan ügyfelekké fognak válni, amilyeneket a Citi most megcélzott. Túl nagy költséget sem róvok rájuk, hiszen kp-t szinte soha nem veszek fel, elektronikus számlát kérek, és még sms értesítőt sem használok. Erre most szépen, szisztematikusan a Citi felmondja a számláinkat. Kicsit rosszul esik, ahogy a Citi ezt az egészet kezelte, és lekommunikálta. Semmi indoklás, vagy valami elfogadható alternatíva, egyszerűen felmondtak és kész. Szívesen maradtam volna a Citinél ha ajánlanak egy elfogadható számlacsomagot, de egyértelművé tették, hogy mi nem számítunk számukra megfelelő ügyfélnek. Természetesen ezek után ismét összefogom a családot, ismerősöket, és nem csak a számlavezetést, hanem minden más terméket viszünk át egy másik bankhoz.

És persze tudom, hogy ki ezért az igazi felelős, ettől még úgy érzem, a Citi meglehetősen rosszul kezelte a helyzetet, és ezek után természetesen soha nem leszek a Citi bank ügyfele, a családommal és ismerőseimmel együtt!

Szólj hozzá!

Címkék: megszorítás portfolioblogger citi bank

Lázár féle kettős mérce

2014.06.02. 09:01 Tyson925

Lázár János és hű kis csatlósa Csepreghy Nándor egyszerre folytat két háborút, amivel teljesen hülyére veszik az egész magyar társadalmat.

Az egyik fronton épp Csepreghy küzd igen nagy vehemenciával azért, hogy az Ökotársat a KEHI vizsgálhassa át, hogyan és mire használta fel a Norvég Alaptól kapott pénzeket. Csepreghy egy közleményében ezt írja:

Éppen ezért érthetetlen, miért vonakodik az Ökotárs alávetni magát a vizsgálatnak – csak annak áll érdekében kibújni egy vizsgálat alól, akinek takargatnivalója van.

A másik fronton Lázár János küzd foggal körömmel az ellen, hogy kiderüljön mire és miért tapsolt el 2 milliónyi magyar közpénzt 4 éjszaka alatt külföldön. (Azt se feledjük, hogy Lázár mindig is tudott élni, egy évben simán igényelt 18 milliós költségtérítést.)

Tehát, hogy tisztázzuk: a magyar adófizetőknek az égföld világon semmi közük nincs ahhoz, hogy Lázár János, mennyi közpénzt használt fel, hogyan lettek ezek felhasználva és mi célt szolgáltak? Viszont a magyar államnak feltétlenül tudnia kell, hogy a Norvég Alaptól pályázati úton elnyert norvég adófizetők pénzét egy magyar civil alapítvány mikor mire használta fel. Mennyire normális az, hogy Lázár jobban aggódik azon, hogy a norvég adófizetők pénze mire lett felhasználva, mint azon, hogy magyar adófizetők forintja milyen célra lettek fordítva? Továbbá, ha Csepreghy gondolatmentét követjük, akkor Lázárnak milyen takargatnivalója van?

Ilyen a Lázár féle kettős mérce. Tudom, naív gondolat, de úgy gondolom ezek után mind Lázár János, mind Csepreghy Nándor alkalmatlan a magyar emberek képviseletére.

Esetleg ha bárki kedvet kapott volna a bejegyzés alapján a pereskedéshez: a szerző leszögezi, hogy ebben a bejegyzésben a magánvéleményét fejtette ki.

 

51 komment

Címkék: portfolioblogger Lázár János

Kérdések KGBéla ügyben

2014.05.20. 09:27 Tyson925

Nem tudom mások hogy vannak vele, de bennem ez a magyar "kémügy" rettenetesen sok kérdést indukált. Először is, tegnap volt KGBéla meghallgatása, amin állítólag meggyőző bizonyítékok került elő arra nézve, hogy Kovács kapcsolatot tartott fent az orosz titkosszolgálattal és ez a kapcsolat szervezetszerű és konspirált volt. Vagyis a jobbikos képviselő bizony információval látta el az oroszokat. Ezután a meghallgatás után Kovács Béla egész egyszerűen elviharzott és elment Szegedre. Meg mondom őszintén én ezt nem értem! Ha én most elkezdenék kémkedni és lebuknék ezzel, akkor én is megtehetném, hogy össze-vissza rohangáljak az országban? Én úgy vélem, a kémkedés egy elég komoly vád, ha valóban meggyőzőek Kovács ellen a bizonyítékok akkor miért nincs még börtönben? 

Az egész ügy további kérdéseket vet fel: Az ugye egy dolog Kovács Béla tisztázatlan múltját és zavaros ügyeit a Jobbik pártvezetése elnézte, mivel volt olyan idő mikor a tagok közül ő támogatta a legtöbb pénzzel a pártot. De, kérdem én egyszerű naivitással: a mindenkori adóhivatalnak nem voltak kérdései, hogy a Bélusnak ugyan honnan vannak milliói egy pártot támogatni? Továbbá, ha valaki pár millióval megdobja a Jobbikot akkor ez a párt nem kérdez semmit, és EP képviselőt varázsol bárkiből? A jobbikos (és minden magyar) választó érdekeit hogyan képviselte Kovács Béla?

És végül, szerintem ez az ügy megkérdőjelezi az egész jobbik legitimációját! Ha jól értem akkor a Jobbiknak volna az az erő a parlamentben, akik másképp politizálnak majd, mint az eddigiek. Nos, én valahogy nem ezt látom KGBéla ügyében! Úgy látszik semmi különbség nincs a Jobbik és a többi nagy párt közt: ugyanúgy a végletekig kiállnak a vállalhatatlan vált politikusaikért, ugyanúgy belehazudnak a választok arcába mint a többiek, és ugyanúgy nem vállalja tévedéseiért a felelőséget. Úgy gondolom, a Jobbik nem értette meg, hogy a hitelesség lett a legértékesebb árucikk a magyar politikai piacon, amit azzal, hogy nem határolódnak azonnal el Kovács Bélától rendesen eljátszanak. Vona Gábor védekezése, egész egyszerűen nevetséges: 

Nem ért váratlanul a támadás, a választások előtt kaptam jelzést, hogy számítsak egy koholt vádak alapján szervezett rágalomhadjáratra, a Jobbik erősödése miatt

forrás: ATV

Kedves Gábor, egy ilyennek nem lett volna több értelme a parlamenti választások előtt? Ezzel együtt felettébb érdekes az ügy időzítése!

7 komment

Címkék: jobbik kémügy portfolioblogger Kovács Béla

Söralátét adóbevallás?

2014.05.19. 08:00 Tyson925

A 2010-s kormányvált után az Orbán kormány egyik első intézkedése volt a 16%-s egykulcsos személyi jövedelmadó beveztése, és ezzel párhuzamosan Matolcsy ígérete, a söralátét nagyságú adóbevallásról. Az intézkedést nagyon sokat támadták, és a hírtelen kieső bevételek pótlásáért elég nagy árat fizetett az ország. De mára a rendszer teljesen kifutott, mindenkire egységesen vonatkozik. Az egykulcsos adóval elsősorban a jól keresők jártak jól, azok akik 222 ezer forintnál magasabb bruttó bérrel rendelkeztek. Mára Magyaroszágon az átlagkereset meghaladta ezt az értéket, így ha nagyon lassan is, de az átlagot keresőknek is könnyebbséget nyújthat ez a rendszer. Ugyanakkor más kérdés, hogy mekkora a keresők fizetésének mediánja...

A minap kitöltöttem az adóbevallásom. Az ABEV automatikusan betöltötte az adataim, nem volt más dolgom még 4-5 számot beírni a megfelelő helyre, és küldhettem is a bevallásom. Az egész nem tartott 15 percnél tovább! Azt hiszem, ennek a dolognak valahogy így kell történnie: nincs adójóváírás, adókedvezmény, szuperbruttó, ezer különböző kulcs sávhatárokkal, amik mind-mind másképp adóznak.

Mind-mind  olyan elem, ami rettentesen megnehezítette az adórendszer megértését, a bevallás elkészítést és az ellenőrzést egyeránt. El kell ismerni: ez a rendszer mérhetetlenül egyszerű, és ha néhány év múlva az átlagkeresők is élvezhetik a hasznát, akkor csupán úgy tudnám elképzelni egy többkulcsos alternatívát, ha a kevesebbet keresőkre egy kisebb szja kulcs (10% alatti) vonatkozna. Ezáltal téve a rendszert társadalmilag igaszságosabbá. A bevallásom pedig szinte tényleg elfér egy söralátéten. Kár, hogy a kormány nem terjeszti ezt ki, a vállalkozásokra is...

7 komment

Címkék: adóbevallás egykulcsos adó portfolioblogger söralátét bevallás

Deflációs veszély Magyarországon?

2014.05.16. 08:00 Tyson925

Balog Ádám valamint Varga Mihály is agodalmát fejezti ki az infláció alakulása miatt a minap. Mint tudjuk, áprilisban -0,1 %-os volt az egy évre visszatekintő drágulás, ráadásul a maginflációs mutató is deflációt jelez negyedéves alapon! Ezekhez az értékekhez fog még csapódni a jövőben a harmadik rezsicsökkentés, ami természetesen a maginflációt nem fogja befolyásolni. Úgy vélem Balog aggodalma nem alaptalan, hiszen az utóbbi hónapokban folyamatosan alacsonyabb volt az infláció a vártnál, így összességében egy alacsonyabb inflációs pálya alakult. Ez Varga Mihálynak persze azonnal problémát is jelent, hiszen ezáltal a költségvetés nagyon fontos  ÁFA bevételektől esik el, vagyis valahogy inflációt kell generálni. Ahogy látszik, egyelőre a belföldi fogyasztás dinamikus felfutása, és egyengébb euró nem tudta ellensúlyozni az európából átgyűrűző gyenge árnyomást.

Az árak emelkedésére hathatna, ha kormány tudná a keresleti oldalt erősíteni, ám ahogy ez az a friss deficit számok mutatják erre jelenleg nem sok lehetőség mutatkozik. Úgy látszik a választásokra felpörgetett gazdaság, erősen megterhelte a hiányt.

Ráadásul nyáron várhatóan az EKB megpróbálja az eurót gyengíteni, így még egy ilyen alacsony kamatszínt mellett is viszonylag erős forint árfolyamot kaphatunk, így nem tudunk "inflációt importálni". Az árakra felhajtó erőként hathatna még az üzemanyagok árának emelkedése, ám az egyik legfőbb olajfaló kínai gazdaság lassúlni látszik, a Japán növekedés beindulása is erősen kétséges egyelőre, ráadásul a két ország viszonya sem teljesen felhőtlen. Ha idén elfogadható lesz a termés és az élelmiszerárak sem hajtják fel az árakat, könnyen elképzelhető, hogy defláció alakul ki Magyarországon.

Ebben a helyzetben a jegybanknak még bőven lehet tere a további kamatcsökkentésre, talán nem is véletlen miért olyan aktív az állampapírpiaci kereslet a rövid oldalon. Ugyanakkor érdekes helyzetet fog teremteni az is, amikor a megtakarítók a bankba lekötött pénzükért nem fognak akkora hozamot sem kapni, mint a tranzakciós illeték, vagyis hatványozottan megérheti majd kézpénzben, otthon tartani a megtakarításokat. Tovább pedig könnyen elmaradhatnak a bér és nyugdíjemelések, hiszen többet fog érni a pénzünk. Nagyon nem lesz vidám, ha valóban defláció fog kialakulni Magyaroszágon!

7 komment

Címkék: gazdaság defláció portfolioblogger MNB

Foci vagy jégkorong? Gibraltár beárazta a magyar focit

2014.04.17. 15:01 Tyson925

2014 április 16-án az U18-as foci valamint jégkorong válogatottunk is megmérkőzött. Szerda este 2-2-es döntetlent ért el a magyar fociválogatott Gibraltár ellen. A hivatalos beszámoló szerint óriási sikert aratott nemzeti válogatuunk, "hiszen emberhátrányban egyenlítettünk Gibraltárban". Eközben hokiválogatottunk a Székesfehérváron zajló VB-n történelmi győzelmet aratott a lengyelek felett, akik még soha nem kaptak ki 11 góllal. Mindezt az után, hogy 6-t ütöttek Ausztriának és Szlovéniának is, így ma az aranyéremért és a feljutásért játszhatnak fiaink Japán ellen. Hokisaink egy esetleges mai vereség esetén is elhódíthatják a végső győzelmet. Ezzel szemben fociválogatottunktól már az sikernek számít, ha egyenlíteni tudunk az ellen a Gibraltár ellen, amely még gólt sem tudott eddig szerezni, és ahogy az index említi:

Összesen tehát nagyjából a lakosság 1-2 százalékával számolhatunk – ez 300-600 fős merítési lehetőséget jelent. Ebből került ki egy olyan csapat, amelyet nem tudott legyőzni a milliárdokból támogatott magyar utánpótlás.

Érdekesség képpen nézzük meg, hogyan értékelik az egyes kapitányok csapataik teljesítményét. Lássuk először mit mondott Pisont István, a fociválogatott kapitánya:

Mezőnyben jól játszottunk, már a meccs elején megvoltak a helyzeteink, de kihagytuk őket, az ellenfél pedig két egyéni hibából vezetést szerzett.

A mezőnyben nyújtott játékkal elégedett lehetek, voltak jó egyéni teljesítmények is a csapatban, ugyanakkor voltak hibáink is, amelyekből sokat tudunk tanulni a későbbiekben.

És Glen Williamson magyar jégkorong szövetségi kapitány:

A csapat karakterét mutatta az is, hogy abszolút nem voltak egyénieskedések, egy emberként küzdöttek az utolsó pillanatokig. Semmi arrogancia nincs bennük, megcsinálják, amire megkérjük őket, és nem adják fel. A mai meccs után 5 percig még a boldogság van bennünk, örülünk az eredménynek, de aztán elkezdünk a japánok elleni meccsre koncentrálni. Magabiztos a csapat, de egyáltalán nem bízzuk el magunkat, a srácok nagyon tisztelettudóak, a csütörtöki meccs pedig nagyon jó lesz.

Érdekesnek találtam még Erdély Csanád egészen profi nyilatkozatát is, aki profi módon azonnal előretekint.

Betartottuk az edzői utasításokat az első perctől kezdve, ezért tudtunk elég hamar meglépni. Utána már csak felszabadult hokit láthatott a nézősereg, aki kilátogatott Fehérvárra. Az első szünetben megkért minket az edzői stáb, hogy tartsuk azt a tempót, amit a meccs elején, hiszen még két nagyon fontos meccsünk hátra van. Főleg a japánok elleni lesz lényeges, ennek szellemében készültünk és játszottunk a második és harmadik harmadban. A japánok nagyon gyorsak és jól passzolnak, nincs csodaszer, menni kell előre, koncentrálnunk kell.

Kíváncsi vagyok meddig fog még tartani a magyar fociban a folytonos hazudozás, az egyértelmű szakmai hiányosságok letagadása és a szánalmas magyarázkodás. Véleményem szerint az egész stábnak le kellene mondania, azok után hogy Pisont István bátorkodott azt mondani, hogy elégedett volt a játékkal, őt magát pedig azonnal hatállyal meneszteni kell!

Eközben a hokisok szerényen, rengeteg munkával, profi módon sikert-sikerre halmoznak (és ez igaz lesz akkor is ha felnőttek esetleg kiesnének jövőhéten). Mindamellett remélem, hogy a magyar jégkorongot az állam soha nem akarja majd megmenteni, így az tud fejlődni a maga útján, és ki tudja nevelni tehetségeit!

Véleményem szerint ez is egy kiváló példa arra, hogy az állam milyen kevéssé hatékonyan tud működtetni rendszereket, milyen káros az amikor egy állam akar beleszólni egyes ágazatok működésébe.

Hajrá srácok, remélem megveritek Japánt! :-D

update: megcsinálták a srácok, az U18-s jégkorong válogatott japán felett aratott győzelmével világbajnok, ezzel két év alatt két osztályt lépet felfelé! Szép volt fiúk!

 

10 komment

Címkék: foci jégkorong portfolioblogger U18

Bajnai végre megértette?

2014.04.10. 08:00 Tyson925

Úgy gondolom a hétvégi választások eredménye igen sok szempontból előnyös az ország számára.

Hiszen lássuk be: a 2010 óta felépített rendszerben a magát "Kormányváltó összefogásnak" tituláló "baloldali" banda biztosan nem tudta volna megfelelően működtetni az országot. Mivel kivétel nélkül minden fontos pozícióban egy FIDESZ közeli bérenc ül, így a szükséges és valós reformok végrehajtásának esélye minimálisra szűkült egy egyszerű többséggel rendelkező kormánynak.

Másrészről képzeljünk el egy olyan kormányt melynek miniszterelnöke Mesterházy Attila, aki mellett fontos szerepet kell kapjon Gyurcsány és Bajnai is, esetleg egy Fodor Gábor. Egyértelmű, hogy rövid időn belül rengeteg érdekellentét tört volna elő és hamar szakadáshoz vezetett volna. Továbbá úgy gondolom, hogy azért is nyert az ország, mert az ellenzéknek le kell vonnia az egyértelmű következtetést: ezekkel az arcokkal nem lehet választást nyerni. Újfajta politizálásra, valós problémákra fókuszálva, új, felkészült arcok kellenek egy kormányváltáshoz. A Szanyi Kapitány féle politizálásra mára nincs valós kereslet a magyar politikai piacon, amit a választás eredményei egyértelműen alátámasztanak. Az igazán megdöbbentő számomra az a kormányváltók reakciója volt: egyelőre úgy néz ki nem akarják ezt megérteni, elfogadni. Mesterházy és Gyurcsány nem mond le, elfogadhatónak tartják az eredményt, és hát amúgy is lejtett a pálya. Úgy tűnik egyedüli kivétel Bajnai lesz: Gordon volt az első április 6.-án aki megértette és őszintén kimondta, bizony a vereségért alapvetően ők a hibásak. Egyedül az Együtt-PM vezetése vállalja a felelőséget és mondd le az EU választások után, másrészről Bajnai Gordon lemond mandátumáról is. Úgy gondolom Bajnai végre megértette: hiba volt csatlakoznia az MSZP-hez, és hiba volt Gyurcsánnyal közös listát indítani! Úgy gondolom Bajnaiék mindig egy mohó stratégiát követtek a kampány során: mindig az aktuálisan, rövid távon a legjobbnak tűnő döntést probálták meghozni, és ezáltal folyamatosan távolodtak a globális optimumtól: az Együtt-PM-nek még frakciója sem lesz az új parlamentben. Ennek volt köszönhető, hogy először az MSZP-vel közösen indultak, majd Mesterházy lett a miniszterelnök jelölt, és végül, hogy Gyurcsány lett a 3. helyen a közös listán. Valljuk be, egy ilyen listára azok a kiábrándult választók akik már mindkét oldalban kellőképpen nagyot csalódtak sosem szavaztak volna. Ahogy nem is tették végül. Másrészről Bajnai nagyon jól látja: Fidesz-kormányt leváltó ellenzék a parlamenten kívül fog döntően megszerveződni. Hiszen ne feledjük: 2014-ben Magyarországon nincs egyetlen VALÓBAN jobboldali párt sem... Végre, valakinek valós alternatívát kell tudnia nyújtani!

25 komment · 1 trackback

Címkék: választás bukás portfolioblogger Bajnai

Eldölt?

2014.02.16. 11:56 Tyson925

Gyurcsány: Mesterházy nyerni fog

Azért ha jobban belegondolunk, Feri ezzel az egy kijelentésével kvázi eldöntötte a választásokat.

1 komment

Címkék: eldölt

Perez vagy a Pirelli hibázott?

2013.10.06. 22:18 Tyson925

Azt mondja az indexes Joó Gábor, hogy Webber és Alonso újra a Pirellire fúj, jogtalanul. Bizony, bizony jogtalanul. Mivel hogy csak Pereznek volt ezzel problémája, aki elfékezte magát. Ami jó Gáborunk be is bizonyítja: "a versenyen senki másnak nem volt hasonló problémája, aki nem készítette ki a gumiját, annak nem is vált le, nem is kapott defektet." Nemtudom Joó Gábor melyik futamot nézte, de Perez eleve azért fékezte el magát mert a gumik túlságosan elkoptak, másrészről a top csapatok top pilótáira is rászoltak a kerékcserék után, hogy az első gumik totál elkoptak. Nem, nem csak Pereznek volt ezzel problémája, hanem az egész mezőnynek. Azt meg egyenesen nem is értem, hogy dolgozhat olyan "szakíró" az indexnél mint a mi jó Gáborunk, aki sajnos nem nagyon tudja felfogni sem a történteket, sem Webber nyilatkozatá:

„Ez van. A pilóták nem annyira fontosak, az van, amit ők szeretnének. A gumik nagyon hamar elhasználódnak, néha felrobbannak, de a Pirellire tartozik, hogy ezt kivizsgálják.”

Úgy őszintén, ha Perez leváló felnije fejen talált volna egy pilótát, ami elég jó eséllyel megtörténhetett volna, akkor szakértő Gabi mit írt volna?! Hogy nem a Perez elfékezte magát, ő hibázott? 1969-ben az ember a Holdra szállt, 2013-ben ne legyen már probléma, hogy egy defektes abroncs felrobban...

Arról nem is beszélve, hogy a Pirellik extrém gyorsan kopnak, tesztelni nem lehet, így igazán nehéz megbecsülni, hogy mikor kopnek el véglegesen. Nem, nem Perez hibázott, hanem a Pirelli, ismételten. Joó Gábort, meg kár meg sem említeni, csak tudnám mit keres egy ilyen arc az indexnél?

Mindig jót mulatok az ilyeneken, amikor az olyan "szakértők" mint pl a Joó Gábor aki gondolom még utcai autóba sem nagyon ült, lazán megcáfolja a két legtapasztaltabb F1-s pilóta állítását. Vajon tényleg addig folytatja a Pirelli amíg valaki tényleg megsérül?

Szólj hozzá!

Címkék: pirelli F1 joógabor

Foci vs Motorsport - MOL kettős mérce

2013.07.31. 13:57 Tyson925

2010.07.17-e hír a totalbike.hu-n:

"A gyorsasági motoros világbajnokság 2010-es idényének hatodik versenyétől a MOL támogatása nélkül folytatja idei szereplését a Fimco Speed Up csapat a Moto2-es kategóriában. A főszponzor szerint Talmácsi nem hozta azokat az eredményeket, amiket elvártak tőle, így egyoldalúan felbontotta a szerződést."

Szegény Talmácsival felbontották a szerződést, mivel nem hozta az eredményeket. Szívem rózsáskertjébe birodalmi lépegetőként tapasott a kérdés, hogy vajon a MOL mikor mondja fel a gyémánt fokozatú támogatói szerződését a Videoton FC-vel? Mivel eredmény na, az nem sok van. Első körös kiesés, bajnokságot nem nyertek.

Szólj hozzá!

Címkék: foci portfolioblogger MOL

Magyar Politikai Blog Hangulat Index - blogok listája

2013.07.02. 15:34 Tyson925

Poltikusok blogjai

http://sipospeter.blog.hu/rss
http://vagogabor.blog.hu/rss
http://lsimon.blog.hu/rss
http://fodorgabor.blog.hu/rss
http://viszkisdoboz.blog.hu/rss
http://szaborebeka.blog.hu/rss
http://gyenesei.blog.hu/rss
http://doroszdavid.blog.hu/rss
http://scheiringgabor.blog.hu/rss
http://drerossgabor.blog.hu/rss
http://szabotimea.blog.hu/rss
http://lmpvas.blog.hu/rss
http://csakypal.blog.hu/rss
http://beresandras.blog.hu/rss
http://www.fidesz.hu/rss.php?RSS=Minden
http://mszp.hu/rss.xml
http://lehetmas.hu/feed/
http://jobbik.hu/rss.xml

Intézetek blogjai:

http://republikon.blog.hu/rss
http://ideaintezet.blog.hu/rss
http://atlatszo.blog.hu/rss
http://torokgaborelemez.blog.hu/rss
http://hazaeshaladas.blog.hu/rss
http://valodidemokraciatmost.blog.hu/rss
http://modernmagyarorszag.blog.hu/rss
http://democrat.blog.hu/rss
http://baloldaliliberalis.blog.hu/rss
http://mosmaiorum.blog.hu/rss
http://gyakoroljuk.blog.hu/rss
http://balrol.blog.hu/rss
http://mertek.hvg.hu/feed/
http://opendemocracy.blog.hu/rss
http://jobbklikk.hu/rss.php?RSS=Bejegyzes
http://lehetmas.blog.hu/rss
http://polkom.blog.hu/rss
http://politikazabalo.blog.hu/rss
http://szembesites.blog.hu/rss

Poltitikai blogok:

http://magyarinfo.blog.hu/rss
http://hafr.blog.hu/rss
http://uzenofuzet.blog.hu/rss
http://orulunkvincent.blog.hu/rss
http://mandiner.blog.hu/rss
http://vastagbor.blog.hu/rss
http://konzervatorium.blog.hu/rss
http://kepviselofunky.blog.hu/rss
http://banditapolitika.blog.hu/rss
http://reszvetelidemokracia.blog.hu/rss
http://egyenlito.blog.hu/rss
http://neonbagi.blog.hu/rss
http://progressziv.blog.hu/rss
http://kapamellett.blog.hu/rss
http://agyragyurok.blog.hu/rss
http://reszvetelidemokracia.blog.hu/rss
http://karolyvilaga.blog.hu/rss
http://fenteslent.blog.hu/rss
http://atlatszotrollkodas.blog.hu/rss
http://tothzoltan.blog.hu/rss
http://kerdezzbatran.blog.hu/rss
http://szilardba.blog.hu/rss
http://makoskalacs.blog.hu/rss
http://shorttrack.blog.hu/rss
http://belami.blog.hu/rss
http://publius.blog.hu/rss
http://piroslapok.blog.hu/rss
http://tenytar.blog.hu/rss
http://egymenedzsertunodesei.blog.hu/rss
http://fideszfigyelo.blog.hu/rss
http://narancsszelet-fidesz.blog.hu/rss
http://hacsaknem.blog.hu/rss
http://proszektura.blog.hu/rss
http://varanus.blog.hu/rss
http://napizeje.blog.hu/rss
http://fedor.blog.hu/rss
http://dudenbuch.blog.hu/rss
http://kard.blog.hu/rss
http://kakukkfeszek.blog.hu/rss
http://boldogokasajtkeszitok.blog.hu/rss
http://politburo.blog.hu/rss
http://blogpecs.blog.hu/rss
http://slapaj.blog.hu/rss
http://altnyil.nolblog.hu/rss
http://arokkantisember.blog.hu/rss
http://kispest.blog.hu/rss
http://megadomaszot.blog.hu/rss
http://nemtetszikarendszer.blog.hu/rss
http://osztjonapot.blog.hu/rss
http://pezsma.blog.hu/rss
http://policity.blog.hu/rss
http://realpolitika.blog.hu/rss
http://sardobalo.blog.hu/rss
http://sorkizart.blog.hu/rss
http://magyartoryblog.blogspot.hu/feeds/posts/default
http://ellenszek.nolblog.hu/feed/
http://baljobbbal.nolblog.hu/feed/
http://bagolyfeszek.nolblog.hu/feed/
http://eztigyhogy.nolblog.hu/feed/
http://grincs.nolblog.hu/feed/
http://fsp.nolblog.hu/feed/
http://lapom.nolblog.hu/feed/
http://mno.hu/rss/fricztamasblogja
http://feeds.feedburner.com/MNOMuki
http://mno.hu/rss/nezopontok

Szólj hozzá!

Magyar Politikai Blog Hangulat Index

2013.07.02. 15:02 Tyson925

Mivel különösen érdekesnek gondoltam, hogy összegyűjtsem a magyar politikával foglalkozó blogok kikkel és mivel foglalkoznak elsősorban valamint ezekről mi a véleméyük, ezért úgy döntöttem megalkotom a magyar poltikai blog hangulat indexet. Nagyon fontos kiemelni, hogy a blogok feldolgozása teljesen automatikusan történt, így értelemszerűen pontatlanságok előfordulhatnak, valamint nem tudtam az összes politikával foglalkozó blogot össszegyűjteni. A feldolgozott blogok listája itt elérhető. Természetesen, ha valaki úgy érzi, hogy ismer vagy ír olyan politikai témájú blogot ami még nem szerepel a listában, a kommentek közt jelezheti ezt a hiányosságot. A feldolgozás egyetlen feltétele, hogy a blog rendelkezzen rss feed-l.

A blogokat alapvetően három osztályba soroltam: valamilyen hivatalos intézet, párt blogja mint például a hazaeshaladas vagy a republikon blogja. Politikusok blogjai, mint Scheiring Gábor vagy Szabó Rebeka blogja (sajnos itt az LMP erősen felül van reprezentálva, de sajnos nem nagyon találtam más politikusokat akik blogot vezetnének). Végül a poltikival foglalkozó blogok amiket magánszemélyek írnak, remélhetőleg csupán maguk szorakozatátására. Ide kerültek többek közt az olyanok mint a vastagbőr vagy az örülünkvincent blog.

Tehát a listában szereplő cirka 100 blog rss feedjei kerültek feldolgozásra. Egy nyelvi elemző modul segítségével automatikus morfológia valamint szintaktikai elemzést végeztem a feedekből kinyert szövegeken. Erre azért volt szükség, hogy kinyerhessem az egyes tulajdonnevekhez milyen jelzők, milyen szavak kapcsolódnak (tehát nem bizonyos szavakat keresek a tulajdonnevek környékén, hanem pontosan megnézem melyik tulajdonnév milyen más szóval kapcsolódik). A szövegekben egy névelemfelismerő modell segítségével automatikusan azonosítottam a különböző tulajdonneveket. A kinyert tulajdonnevek szótövesített alakjai kerültek végül feldolgozásra. Végül 1555 bejegyzés 34068 mondata került feldolgozásra.

Jelen bejegyzésben a szövegekben előforduló személynevek kerülnek elsősorban bemutatásra. A nevek esetében egyértelműsítést hajtottam végre: az "Orbán" személynevet "Orbán Viktor"-nak, a "Bajnai"-t "Bajnai Gordonnak" feleltettem meg. Az 1. táblázat mutatja az egyes személynevek előfordulási gyakoriságát a bejegyzésekben.

Név Előfordulás
Orbán Viktor 751
Bajnai Gordon 173
Gyurcsány Ferenc 105
Mesterházy Attila 44
Varga Mihály 44
Matolcsy György 27
Schiffer András 20

1. táblázat: nevek előfordulási gyakorisága blogbejegyzésekben.

1. ábra: címke felhő a blogbejegyzésekben szereplő nevek gyakorisága alapján.

Mivel úgy találtam, hogy Orbán Viktor annyira felül van reprezentálva minden más névhez képest, ezért elkészítettem egy másik címke felhőt, Orbán Viktor nélkül. Ez a 2. ábrán látható:

2. ábra: címke felhő a blogbejegyzésekben szereplő nevek gyakorisága alapján, Orbán Viktor nélkül.

Ami táblázatokból és a képekből is látszik, hogy a blogokban erőteljes a túlsúlya a Orbán Viktornak minden más szereplővel szemben. Ugyanakkor Bajnai Gordon neve majdnem négyszer többször szerepel mint Mesterházy Attiláé. Kicsit meglepő Gyurcsány Ferenc relatív gyakori és Varga Mihány kevés említése. Matolcsy György neve sem túl gyakran szerepel, ennek elsődleges oka, a ráaggatott egyéb nevek lehetnek. A 2. táblázat mutatja a blogok szövegeiben előforduló pártok említéseinek gyakoriságait:

Párt Politikus blog Politikai blog Intézeti blog Összesen
Fidesz 152 434 250 836
MSzP 33 181 77 291
LMP 17 50 61 128
Együtt2014 6 20 7 33
Összesen 208 685 395 1288

2. táblázat: pártok említési gyakoriságai blogok bejegyzéseiben.

Amint a 2. táblázatban is látható a Fidesz 2/3-s többséggel rendelkezik az említések terén is, míg az ellenzéki pártok nem nagyon tudják elérni a bloggerek ingerküszöbét. Második legemlítettebb párt az MSzP bizonyult, míg az Együtt2014 meglepően kevésszer került említésre.

Összeségében elmondható, hogy kormányzó párt és elsősorban Orbán Viktor uralja a magyar politikai bloggerek témáit. A következő bejegyzésekben majd megnézem, milyen szavak kapcsolódnak ezekhez a tulajdonnevekhez. A jövőben minden hónapban meg kívánom vizsgálni, az elmúlt hónap bejegyzéseit, és az eredményeket itt, a blogon fogom publikálni, remélhetőleg valamilyen trendek is kirajzolódnak majd.

Amennyiben bárkinek mármilyen ötlete, megjegyzése van, hogyan lehetne fejleszteni a rendszert azt természetesen szívesen veszem.

Szólj hozzá!

Címkék: politika portfolioblogger Magyar Politikai Blog Hangulat Index

A vasút hírnevének csorbítása

2013.06.18. 14:23 Tyson925

Ungvári Csaba vezérigazgató a Mozdonyról blog értesülése szerint azért bocsátaná el a kalauzokat, mert azok nemcsak megsértették az öltözködési szabályokat és az Etikai Kódexet, de akciójukkal "a vasút hírnevét is csorbították".

forrás:index.hu

Most komolyan, lehet a MÁV-nak MÉG csorbítani a hírnevét? Szívem rózsáskertjébe birodalmi lépegetőként rombolt be a kérdés, kedves Ungvári Csaba, hogy azok a MÁV dolgozók akik vállalhatatlan modorban beszélnek az utasokkal, infromációt szinte semmilyen esetben nem adnak, ápolatlanul jelennek meg, a vonatokon isznak és dorbézolnak és még sorolhatnám, na ők mit csinálnak a MÁV "hírnevével"? Kétségtelen, hogy építik, bár ezt a fajta hírnevet éppenséggel valóban csorbítani kéne...

Azok a vonatok, amik 30-60 percet késnek rendszeresen, azok mit csinálnak a vasút hírnevével? A koszos, ragadó, teljesen lepusztult vagonok (melyekre természetesen pótjegyet kell fizetni) hogyan képviselik a "vasút hírnevét"?

Csak remélni tudom, hogy nem rúgják ki őket.

Szólj hozzá!

Címkék: portfolioblogger Csaba MÁV Ungvári

Peti az adócsökkentésben hisz

2013.06.17. 12:22 Tyson925

Mindennek van egy alapvető feltétele, ez pedig a redikális adócsökkentés.

Ráadásul Cséfalvay Zoltán februárban azt mondta az adórendszer elnyerte végleges formáját.

"az adórendszer elnyerte végleges formáját, egy olyan adórendszer alakult ki a foglalkoztatást és a jövedelmeket terhelő alacsonyabb, illetve a fogyasztást terhelő magasabb adókkal, ami segítheti az ország gazdasági növekedését"

Varga Mihály meglepetésszerű intézkedéseket jelentett be mai sajtótájékoztatóján:

- a készpénzfelvétel esetében 0,6%-ra duplázódik a tranzakciós adó, és eltörlik a 6000 Ft-os limitet.
- az egyéb tranzakciókra 0,3%-ra nő a ráta 0,2%-ról
- a telefonadó 3 Ft/percre nő 2 Ft/percről, a felső limit a vállalkozók számra 5000 Ft lesz a korábbi 2500 Ft helyett
- 6% egészségügyi járulékot kell fizetni a tőke és kamatjövedelmek után, tehát az árfolyamnyereség és kamatadó gyakorlatilag 22%-ra nő 16%-ról.
- nő a bányajáradék

Ilyenkor számos kérdés merül fel az emberben. Az egy dolog, h Szijjártó, meg Giró-Szász András adja az ilyesmihez a nevét, róluk az évek során már kiderült, hogy gerincük az nincs. De hogy Varga Mihály adta ehhez a csomaghoz a nevét!? Elképesztő, egy rendes, értelmes ember nem maradt a Fidesz körül.

6 komment · 1 trackback

Címkék: hazugság szomorú megszorítás adócsökkentés portfolioblogger Szijjártó Péter

Kormányzati kettős kommunikáció

2013.05.17. 10:39 Tyson925

Orbán Viktor ma reggel:

"És a korábbi intézkedéseket sem vonom vissza: nem csökkentjük a nyugdíjakat, a minimálbér-emelést nem vonom vissza, a személyi jövedelemadó kulcsát nem vagyok hajlandó megemelni, a rezsicsökkentést nem vonom vissza"

És tegnap:

Orbán Viktor szerint a magyar tapasztalatok is azt mutatják, hogy a reform nem elégséges; ehelyett a gazdasági és a szociális rendszer megújítására van szükség.

Na, most kicsitkét össze vagyok zavarodva. Akkor most, hozzá kell nyúlni a szociális jutattásokhoz vagy sem? Nem igazán világos. Állítólag az EU alkalmaz ellenünk kettős mércét, ellenben mintha külföldön Orbán mást mondana mint idehaza.

"Magyarország azon nagyon kevés európai országok egyike, amelyek csökkentik államadósságukat, államháztartási deficitjét pedig a 2010 májusában mért 7 százalékról 2012 végéig 2 százalékra mérsékelte."

vs. az adatok:

"Az államháztartás bruttó, konszolidált, névértéken számított adóssága a GDP 82,2 százalékát érte el 2013 első negyedévének végén. Az adósságot az első negyedévben a forint árfolyamváltozása 468 milliárd forinttal, a nettó adósságfelvétel pedig 491 milliárd forinttal növelte. "

Érdekes lehet úgy adósságot csökkenteni, hogy közben van 491 milliárd nettó hitelt veszünk fel.

5 komment

Címkék: portfolioblogger Orbán Viktor

Egy kérdés a NAIH elnökhelyetteséhez, dr. Szabó Endre Győzőhöz

2013.05.01. 16:11 Tyson925

Idén áprilisban volt szerencsém részt venni a A személyes adatok védelmének jogi, etikai és informatikai kérdései kurzuson. Bevallom úgy érkeztem az eseményre, hogy fogalmam sem volt kik lesznek az előadók. Meglepetésemre az első előadást a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hivatal (NAIH) elnökhelyettese, dr. Szabó Endre Győző tartotta. Előadásást rögtön azzal kezdte, hogy a NAIH egy "autonóm államigazgatási szerv" mely független, hiszen "feladatot csak törvény állapíthat meg számára" valamint nem "utasítható". Az előadó még hosszasan sorolta az érveket, hogy miért is független intézmény a NAIH, miközben ahogy az érveket sorolta, én egyre kevésbé voltam meggyőzve afelől, hogy valóban független intézményről van-e szó. Furcsa volt az igen hosszúra nyúlt magyarázkodás, ám közben eszembe jutott, hogy nem csak engem, abszolút laikust nem győzött meg, hanem az EU-nak is vannak azért fenntartásai az intézmény függetlenségével kapcsolatban. Szerencsére volt lehetőség az előadás után kérdezni, így volt alkalmam megkérdezni Szabó Győzőtől, hogy mennyire gondolja komolyan, hogy függetlennek tekinthető a mai Magyarországon egy intézmény ha az erre a garancia, hogy feladatot csak törvényt delegálhat számára akkor, amikor 1-2 nap alatt mennek át törvények az országgyülésen? Erre, gyakorlatilag egy kitérő választ kaptam sajnos, ám Szabó Endre azt mondta, ha a NAIH egy valóban a kormánytól függő kirakat intézmény lenne, nem vállalta volna a posztot. Mint tudjuk egy egyéni képviselői indítvány szerint a Ptk. helyett az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvényekben szabályozná a közérdekű adatszolgáltatást. Vasárnap benyújtották, hétfőn kivételes sürgős eljárással megtárgyalták, és kedden délelőtt el is fogadták az országgyűlésben. Ezáltal létrehozva egy gumiszabályt (mi számít olyan kérésnek ami az adatkezelő működését jelentős mértékben és hosszú időre akadályozná), melynek segítségével bármelyik állami intézmény megtagadhatja a közérdekű adatok szolgáltatását. Ha jól gondolom ez a törvény jelentősen szűkíti a NAIH hatáskörét is, hiszen ezentúl a hivatal csak annyit állapíthat meg, hogy az egyes állami szervek jogosan nem adtak ki közérdekű adatokat, vagyis ebből a szempontból a NAIH elég súlytalanná válik.

Ennek tükrében nekem az volna a kérdésem a NAIH elnökhelyetteséhez, dr. Szabó Endre Győzőhöz, hogy még mindig teljesen független intézménynek gondolja-e a NAIH-t? Esetleg megérett-e a helyzet arra, hogy lemondjon posztjáról?

Szólj hozzá!

Címkék: közpénz közérdek nyilvánosság átláthatóság transzparencia portfolioblogger NAIH

Gyuri féle fairy tail

2013.01.28. 16:43 Tyson925

Gyuri féle álomvilág:

A miniszter azt mondta, hogy a kormány 2020-ig legalább egymillió új munkahelyet szeretne teremteni. Emellett a kabinet célja, hogy visszatérésre ösztönözze a jelenleg külföldön dolgozó „félmillió kitűnő magyar munkavállalót”.

És a valóság:

"A fizetésemből rendszeresen tudok megtakarítani, és minden hévégén a lányokkal megmászunk egy hegyet, vagy keresünk valami látványosságot. Apa hiányzik, nekem is, de azért nyitott vagyok már egy kapcsolatra.

Viszont ami a legfájóbb: képtelen vagyok hazamenni!!!! Látogatóba sem! Annyira fáj, amit otthon hagytam. Látni sem bírom a várost, már városi híreket sem olvasok, mert olyan sírógörcs tör rám, amit képtelen vagyok abbahagyni. Pedig jó lenne... A barátok, ismerősök és a családi sírok látogatása.

Szeretnék egyszer hazamenni. Haza! De nem cserélem a jelenlegi életem megint utcaseprésre!"

forrás: http://index.hu/bloghu/hataratkelo/2013/01/28/annyira_faj_amit_otthon_hagytam

Szólj hozzá!

Címkék: matolcsy

2013.01.16. 17:36 Tyson925

Lázár János csak annyit mondott: bíznak Svájcban.

Bevallom, én is bízok Svájcban.

Szólj hozzá!

Igéretek

2013.01.16. 17:32 Tyson925

2011 a megújulás éve, amikor átszervezik és új alkotmányos alapokra helyezik Magyarországot, 2012 pedig az elrugaszkodás éve lesz, amikor az ország visszanyeri elvesztett egyensúlyi helyzetét.

Nehéz 2-2,5 esztendő van mögöttünk, az előttünk álló év sem lesz könnyű, de azért tölthet el minket reményekkel, mert ha nem tévedtünk a múltban, ha jól értettük meg a világot, ha jól értettük meg, hogy Magyarországnak át kell szerveznie magát az új világban, és az elmúlt két évben létrehoztuk azt a stabil politikai, gazdasági rendszert, ami 2013-ban eltérően az európai átlagtól már növekedést hozzon.

forrás: portfolio.hu

Nemzetgazdasági szinten a nettó bérek 2 százalékkal voltak magasabbak, mint tavaly novemberben, amiből 6 százalékos infláció mellett 3,8 százalékos reálbér-csökkenés adódott. A legalább öt főt foglalkoztató vállalkozásoknál csökkent az alkalmazottak létszáma novemberben, a közfoglalkoztatotti létszám emelkedett.

forrás: portfolio.hu

1 komment

Címkék: gazdaság viktor portfolioblogger

Diákhitel 2

2013.01.16. 17:32 Tyson925

Mint ahogyan azt bizonyára mindenki tudja, a kormány eltörli a keretszámokat, és minden diák bekerülhet a felsőoktatásba jövőre aki teljesíti a minimumiot. Legalábbis a lúzonggyár szerint itt tartunk éppen most. Engem csak az érdekelne, hogy mi lesz azzal az 5000 szegény diákkal aki idén kénytelen volt felvenni a diákhitel2-t?

Szólj hozzá!

Címkék: diákhitel2

Korán jött az első gól...

2012.11.15. 11:03 Tyson925

Mint minden rendes ivarérett férfinak, nekem is egészséges érdeklődésem van a foci iránt. Ebbe a dologba tökéletesen beleilleszkedik az, hogy évek óta nem láttam a magyar válogatott meccseit. Úgy egyáltalán olyan focimeccset ahol magyar csapat volt érdekelt. Az eredményeket és a nagyon vicces nyilatkozatokat azért követni szoktam. A magyar focival akkor szakítottam amikor egyszerűen meguntam, hogy a nagy felhajtások után, hogy majd ez a csapt fog kijutni az EB-re, majd ők most megmutatják stb. a mérközéseken jó esetben értelemetlenül rohangáló játékosokat láttam, ahol 3 jól sikerült passz is ritkaságszámba ment. A focistadionokba és fociklubbokba öntött sok milliárd, tegnap végre meghozta gyümölcsét:

"Kínos, de tény: a magyar válogatott a meccs 93 perce alatt nem találta el ellenfele kapuját."

93 perc alatt képtelen voltak hazai pályán U21-l felálló norvégoknak, nem hogy gólt lőni, a kapuját eltalálni. Ez egész egyszerűen szégyen! Ezek a játékosok egész egyszerűen nem profi focisták. Egy igazi profi játékos mindig nyerni akar, különösen hazai pályán. A meccs utáni nyilatkozatokban senki nem kért elnézést attól a 16.000 fanatikus szurkolótól aki kiment megnézni a mérkőzést, és azoktól akik TV-n keresztül követték az eseménytelenséget. Mert bizony ezeket az embereket ez a csapat bizony nagyon csúnyán becsapta, és cserben hagyta. Egy ilyen meccs után a minimum, hogy játékosok fejében rendet kell tenni, egyes játékosokat a keretből ki kell hagyni egy időre, a szövetségi kapitánynak pedig feltehetné a szövetség a kérdést, hogy tud-e olyan csapatot összerakni ami legalább a kaput képes eltalálni egy egész mérközés alatt. A nyilatkozatokban persze, amolyan jó magyar szokás szerint, a felelőséget senki nem vállalta.

Bevallom nem értem a játékososkat sem. Az számomra világos, hogy ezek után Dzsudzsák és a többi agyon ajnározott botlábú, bármekkora tehetség is, nem profi játékos. De azzal, hogy ilyen minősíthetetlen játékot mutattak most szerdán, hogyan várják el, hogy hétvégén a kezdőbe kerüljenek a klubcsapatuknál? Érthetetlen számomra.

Vereség és vereség közt nagy különbség van. A magyar hokiválogatott is kikapott egy hazai renedezésű tornán, a velünk nem egy súlycsoportba tartozó Hollandiától, és ezzel maradtunk le az olimpia selejtező következő köréről. De azon a meccsen, hajtottak a fiúk és nyerni akartak. Mint minden hokimeccsen amit a magyar válogatott vív, ahol az ember azt érzi az a címeres mez igenis ér valamit. Na ezért nézek én inkább én magyar hokit, és ezért megyek ki ezekre a meccsekre.

44 komment

Címkék: magyar foci

Kettő meg kettő

2012.08.25. 23:38 Tyson925

 "A szabadság az, ha szabadságunkban áll kimondani, hogy kettő meg kettő négy. Ha ezt megtehetjük, minden egyéb magától következik." - Gerorge Orwell


Matolcsynak küldeném és mindenkinek aki szereti a matematikát!

By M.Gy.

Szólj hozzá!

Címkék: matolcsy

Két össze illő hír

2012.07.11. 12:52 Tyson925

Két hír egymás mellett a portfolio.hu-n:

Akkor most már legalább tudjuk, hogy van még pénz amit ki lehet baszni az ablakon!

2 komment

ej, ej Pali

2012.03.09. 18:02 Tyson925

"A felém irányuló szeretetet és bizalmat változatlanul érzem. Nyilvánvaló, hogy az ország kétharmadának még mindig megfelelő elnök vagyok."

És kibírta röhögés nélkül...

Szólj hozzá!